Özel Sağlık Sigortası ile ilgili en çok merak edilen soruların cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

Özel Sağlık sigortası nedir?

Bireysel özel sağlık sigortası kişilerin, tıbbi yardım, tedavi ve ilaç harcamalarına karşı teminat veren bir sigorta türüdür. Sigorta şirketlerinin tıbbi danışmanlarının onayı dahilinde, sigortalının, ameliyat, uzun veya kısa süreli tedaviler, ameliyat veya tedaviye bağlı ilaç giderleri gibi tüm harcamaları, azami limitlerle tam veya muafiyet olarak karşılanmaktadır. Periyodik sağlık kontrolleri, herhangi bir tıbbi nedeni olmaksızın ve buna benzer harcamalar, genel olarak teminat harici tutulur.  Özel Sağlık Sigortalarında başlıca iki ana teminatı vardır; Yatarak Tedavi Teminatı ve Ayakta Tedavi Teminatı. Teminat sınırları, kişinin seçeceği poliçe tipine bağlı olarak değişir.

Özel Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Özel sağlık sigortası yaptıran bir kişi, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde sahip olduğu teminatlara göre muayene, tedavi, fizik tedavi, rehabilitasyon ve ameliyat olabilmektedir. Kısaca özel hastanelerde çok uygun fiyatlara tedavi olabilirsiniz. 

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Nedir?

Özel sağlık sigortası fiyatları kişinin yaşına, cinsiyetine, sağlık geçmişine ve poliçeye dahil edilen ek teminatlara göre değişiklik göstermektedir. 

Kimler Özel Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

14 günlük bebekler ile 64 yaş arasında olan herkes bireysel özel sağlık sigortası yaptırabilmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Doğumu Kapsar mı?
Evet, kapsar. Ancak sağlık sigortanızın doğum teminatından faydalanmak için gebelik planından 1 yıl önce doğum teminatı yaptırmanız gerekmektedir.
Sağlık sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Özel sağlık sigortasında sigorta yaptıracak kişinin beyanı esas alınır. Bu nedenle talepte bulunan kişinin sigorta şirketine yalan beyanda bulunmaması gereklidir. Yalan veya yanıltıcı beyanda bulunulması veya buna neden olacak şekilde sessiz kalınması durumunda sigorta şirketi sözleşmeden cayma hakkına sahip olur.  Sigorta poliçesinde muafiyet, indirim veya ek prim uygulaması mevcut ise bunun sigorta yaptıracak kişi tarafından detaylı bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.  Poliçedeki teminatların içeriğinin tam olarak öğrenilmesi böylece sigorta şirketinin ve sigortalı olacak kişinin üzerlerine düşen yükümlülükleri öğrenmesi için poliçeyi ve eklerini okuması gerekir.

Sağlık Sigortası poliçelerinde teminat ne zaman başlar?

Sigortanın bu konudaki sorumluluğu, poliçenin ilk taksidinin ödenmesinden itibaren başlar. Sigorta, poliçede başlama ve sona erme tarihleri olarak belirtilen günlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye saati ile öğlen saat 12. 00’de başlar ve öğlen saat 12.00’de sona erer.

Tedavi sürecinde hangi belgelerin teslim edilmesi gerekir?

Sigortalı veya sigorta ettiren kaza veya hastalık sonucu ödenmesi gereken tedavi, muayene, ilaç ve hastane masraflarını gösteren belgelerin asıllarını veya asıllarından şüpheyi davet etmeyecek suretlerini tedaviyi yapan hekim veya hastane tarafından doldurulacak şirket ihbar ve tedavi formları ekinde teslim etmekle yükümlüdür.

Hangi sağlık harcamaları özel sağlık sigortası poliçe kapsamındadır?

Sigortanın başlangıç tarihinden sonra meydana gelen hastalık ve kazalara ilişkin harcamalar, poliçe özel ve genel şartları ve istisnalarında tanımlandığı şekilde kapsam içindedir. Poliçedeki teminatlar dahilinde karşılanmaktadır.

Özel sağlık sigortasında teminat dışı kalan durumlar nelerdir?

Sigortalının intihara teşebbüsü nedeniyle meydana gelebilecek hastalık veya yaralanma,  Doğuştan gelen rahatsızlıklar (Şeker, astım vb),  Poliçe öncesi teşhisi konulmuş hastalıklar (kanser, fıtık vb),  Sinüs, geniz eti, menisküs ve burun kemiği eğriliği ameliyatları,  Estetik ve her türlü plastik cerrahi ameliyatları,  Toplumsal olaylar sırasında oluşabilecek rahatsızlıklar,  Kasten tehlikeye girilmesi ve/veya uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle meydana gelen hastalıklar,  Suç işleme esnasında oluşabilecek sorunlar,  teminat dışı kalan durumlardır.

Ayakta Tedavi Nedir?
Ayakta tedavi poliçeleri; muayene, teşhis, tedavi ve reçete ücretlerini karşılar. MR, tomografi, tahlil, röntgen gibi tetkikleri teminat altına alır. Fizik tedavi, görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ile düzenli kontrolleri kapsar.
Yatarak Tedavi Nedir?

Yatarak tedavi hizmetleri; ameliyat ve ameliyat sonrası oluşan hizmet bedelleri ile refakatçi giderlerini karşılar. Doğum, yoğun bakım, ilaç, tanı ve rutin doktor takibi ücretlerini karşılar. Kara ve hava ambulansı ulaşım maliyetlerini de karşılamaktadır.