İşyeri Sigortası ile ilgili en çok merak edilen soruların cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz.

İŞYERİ SİGORTASI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

İşyeri Sigortası Nedir?

İşyeri sigortasına sahip olarak çalıştığınız yeri, binanızı ve içindeki eşyalarla demirbaşları güvence altına alan bir sigortadır.

İşyeri Sigortası Zorunlu mudur?

İşyeri sigortası zorunlu değildir ancak işyerine kredi çekilmesi durumunda yaptırılması zorunlu hale gelebilmektedir. İsteğe bağlı yapılan sigorta türüdür.

İşyerimi Sigorta Yapacağım Sigortacı Gelip Bakacak mı?

İşyerinizin faaliyetinin risk durumuna, sigortalanacak demirbaş ya da mallarınızın bedeline, aldığınız güvenlik tedbirlerine göre, küçük işletmelerde sigorta şirketi ilgili yeri görme zorunluluğu yokken, büyük işletmelerde genellikle sigorta yapılacak yeri görüp, göre risk değerlendirmesi yaparak fiyat çıkarırlar. Küçük ya da büyük işletme farkı olmaksızın tüm ticari faaliyette bulunan firmalar yangın, hırsızlık ve sel için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar.

İşyeri sigortası hesaplaması nasıl yapılır?

İşyeri sigortası primlerini hesaplamak için öncelikle işyerinizin ve faaliyetlerinizin niteliği ile risk analizi yapılması gerekmektedir. Bu nedenle ilk ve en önemli adım, formu doldurarak işyeri sigortası teklifinizi hemen Mehmet İkikardeş Sigorta’dan talep etmenizdir. Sonrasında Mehmet İkikardeş Sigorta, sizin için karşılaştırmalı prim hesaplamasını verdiğinizi bilgilere göre yaparak size en kısa zamanda ulaştıracaktır.

İşyeri sigortası neleri kapsar?

İşyeri sigortanızı geniş kapsamlı yaptırabilirsiniz. Bu sigortanın teminatları şirketten şirkete farklılık gösterebilir. İşyeri sigortasının genel teminatları şunlardır:

  • Yangın
  • Dahili su baskını
  • Grev, lokavt, terör
  • Duman
  • Yıldırım
  • Fırtına
  • Patlama
  • Deprem
  • Kira kaybı ve kullanım mahrumiyeti
  • Hırsızlık
  • Kara araçları çarpması
  • Enkaz kaldırma
  • Hava araçları düşmesi
  • Yer kayması
  • Kar ağırlığı
  • İş durması
  • Cam kırılması
  • Yangın-infilak mali sorumluluk
  • Sel-su baskını

Ancak bu teminatlara ilaveten, işyerinizin sahip olduğu diğer riskleri de hesaplayarak, ek teminatlar talep edebilirsiniz. Poliçenize dahil edilebilecek ek teminatları belirlemek için teklif talebinize sırasında poliçenin kapsamasını arzu ettiğiniz tüm riskleri belirtmeniz faydalı olacaktır.

İşyeri sigortası prim hesaplamamı nasıl yaparım?

İşyeri sigortanız ve diğer tüm poliçelerinizle ilgili (0549) 308 19 89 no’lu telefonu 7/24 arayarak da bize sorularınızı yöneltebilir, teklif talebinde bulunabilirsiniz. İşyeri sigortası bedelinizi birlikte belirler ve prim hesaplaması aşamasında size yardımcı oluruz. En doğru değerle en cazip teklifi sizin için hazırlarız.

İşyerimde Televizyonum Bozuldu Sigortam Öder mi?

Sigortanıza elektronik cihaz teminatını ekletmiş olmanız koşulu ile faturalı olarak envanterinizde kayıtlı televizyonunuz bozulur ise sigorta şirketleri arasında farklı kesinti limit ve oranları olduğundan bu içeriğe göre kesinti yapılarak poliçenizin üzerindeki limitlere kadar öder. Burada cihazınızın yaşı önemlidir çünkü bazı sigorta şirketleri belirli yaş üzerindeki cihazlara ödeme yapmamaktadır.

Tenteme Kamyon ya da Araç Çarptı Sigortam Öder mi?

Faturalı olarak envanter kayıtlarınızda olması koşulu ile kamyon ya da araç çarpması durumunda tentenize gelen zarar sigorta şirketleri arasında farklı kesinti limit ve oranları olduğundan bu içeriğe göre kesinti yapılarak poliçeniz üzerindeki bedele kadar öder.

İş Kazası Sonucu Çalışanım Vefat Etti Sigortam Öder mi?

İşyeri sigortanızda işveren mali mesuliyet teminatını almış ve kişi sayısını doğru yazdırmış olmanız şartı ile işyerinizde SGK’lı olarak çalışan kişilerin iş kazası neticesinde vefatı sonrası SGK’nın açacağı dava ve tazminat giderlerini sizi sorumlu tuttuğu oranda poliçeniz üzerindeki bedellere kadar öder.

İş Kazası Sonucu Çalışanım Sakat Kaldı Sigortam Öder mi?
İşyeri sigortanızda işveren mali mesuliyet teminatını almış ve kişi sayısını doğru yazdırmış olmanız şartı ile işyerinizde SGK’lı olarak çalışan kişilerin iş kazası neticesinde sakat kalması sonrası SGK’nın açacağı dava ve tazminat giderlerini sizi sorumlu tuttuğu oranda poliçeniz üzerindeki bedellere kadar öder.
 
İş Yerimde Hasar Var Çalışamıyorum Kiramı Sigortam Öder mi?

Yangın gibi bazı hasarlarda işyeri poliçenizde kira kaybı teminatını almış olmanız şartı ile üzerindeki ay sayısı kadar poliçeniz üzerindeki bedellere kadar öder. (Yaşadığınız hasara göre durum değişir)

Pos Cihazım Bozuldu Sigortam Öder mi?

İşyeri sigortanızda elektronik cihaz teminatının alınmış olması şartıyla; işler durumdayken veya sabit dururken ani ve beklenmedik bir şekilde meydana gelen tüm fiziki zararlar sonucunda doğrudan veya dolaylı oluşacak bozulmaları sigortanız üzerindeki yazılı limitlere kadar ödenir. Her türlü hasarda sigorta şirketleri arasında 10 yaş altına belli bedel ve oranlarda bir kesinti, 10 yaş üzerine ise farklı bedel ve oranda kesinti uygulanmaktadır, ayrıca bazı sigorta şirketleri yaş sınırlaması koyarak belli yaşın üzerine ödeme yapmamaktadır. ( Cihazınızın envanter kayıtlarınızda olması zorunludur)

İşyerinde Klimam Bozuldu Sigortam Öder mi?

İşyeri sigortanızda elektronik cihaz teminatının alınmış olması şartıyla; işler durumdayken veya sabit dururken ani ve beklenmedik bir şekilde meydana gelen tüm fiziki zararlar sonucunda doğrudan veya dolaylı oluşacak bozulmaları sigortanız üzerindeki yazılı limitlere kadar ödenir. Her türlü hasarda sigorta şirketleri arasında 10 yaş altına belli bedel ve oranlarda bir kesinti, 10 yaş üzerine ise farklı bedel ve oranda kesinti uygulanmaktadır, ayrıca bazı sigorta şirketleri yaş sınırlaması koyarak belli yaşın üzerine ödeme yapmamaktadır. (Cihazınızın envanter kayıtlarınızda olması zorunludur)

Kiracı Olduğum Yerin Tesisatı Patladı Zararım Bina Sahibine Rücu Edilir mi?

Tesisat binaya ait olduğundan, tesisatın kiracıya verdiği tüm zararlar sigorta tarafından ödenir ancak bina sahibinden bu ödeme rücu yolu ile geri alınır.

Kiracı Olduğum Yerin Tesisatı Patladı Sigortam Zararımı Öder mi?

Poliçeniz içerik ve şartlarında bulunması koşulu ile sigortanız üzerindeki bedele kadar demirbaşınıza ve malınıza gelen zararınızı öderken tesisatın tamiri ile ilgili zararı ödemez; size ait ve sizin sorumluluğunuzda olmadığından ötürü.

Elektriklerin Gidip Gelmesi Sonucu Cihazlar Yanar İse Sigortam Öder mi?

Poliçenize elektronik cihaz teminatını almış olmanız koşulu ile sigorta şirketleri arasında farklı kesinti limit ve oranları olduğundan bu içeriğe göre kesinti yapılarak (cihazınızın yaşına göre) poliçenizin üzerindeki limitlere kadar öder. Bazı sigorta şirketlerinde cihaz yaşına göre belirli yaşın üzerindeki cihazlara ödeme yapılmamaktadır.

Hasar Durumunda Fatura İbrazı Gerekli midir?
Ticari bir işletme olarak kayıt tutmak zorunda olduğunuz için fatura ibraz etmeniz gereklidir.